Vår

Det är himmla fint väder ute och jag blir bara så glad. I dag när jag åkte med bussen hem från Linköping såg jag flera träd och buskar som börjar få det där gröna skimmret=) Då blev jag ännu gladare=)

Idag var det kortdag i skolan, slutade ett vilket kändes behövligt. Från och med nästa vecka kommer jag gå till klockan sex två dagar i veckan och då kommer verkligen ett-dagen kännas fantastisk.
Jag hoppas verkligen att Sofie kommer till skolan i morgon. Jag blir tokig på att inte ha henne där.

Kundpass

Om exakt en vecka sitter jag här och har haft mitt första kundpass. Läskigt som tusan, redan kunder. Kan inte förstå hur fort det har gått. Det var verkligen inte längesen intervjuvn var och Helen sa att om vi kom in skulle vi få komma att ta emot vår första kund redan i april..aaa.
Blocket ligger nu i receptionen så nu kan kundpass även bokas på klass 07/07 oO. Iiihh spännande=)
Så här i början kommer man alltid att ha en klasskompis brevid sig som stöd under hela kundpasset och våra lärare kommer finnas tillhands i lokalen hela tiden. Vi kommer inte få göra något med kundens hår utan att ha diskuterat det med läraren och fått det godkänt av henne:)


Om det är någon som känner sig sugen på att komma in till SFA på kundpass är det bara att
ringa och boka tid på Nr: 013 - 155430
Fråga gärna efter tider hos Sara =)
------------------------


Vårväder

I dag är det vår igen. Verkligen vår, värsta härliga vädret=)

Jag fick min lönespec i dag, 346 kronor..tjoho jag klarar mig långt. Det värsta är att jag inte kommer få en spänn för mars, illa. Borde ha tagit tiderna som jag blev erbjuden i helgen men va fan. Komma på fredagen och vilja ha mig att jobba lördag kväll och söndag morgon, skamligt när det är lönehelg och allt.

Var och kolla på Johans lägenhet förut, asmysig verkligen och superfin utsikt. Ehm avis..JA, där vill jag med bo=P


Ne nu blir det Änne Piiiihl.

Våffel- och toffeldag

I dag är det vår ute, helt underbart =)
Det är även våffeldagen och vi har käkat våfflisar.
Gottgott men oj vad mättande.


Festen i går var kul minsann. I dag är jag trött som fasen.
Skyller allt på att det nu är sommartid och att vi faktiskt förlorade
en timmes sömn i natt. Annars skulle jag säkert ha varit piggelin:)
gullis <3
___________________

Festis

Ehm ja..någonting med den här tjejen är slående likt mig.


____________________________

I kväll är det fest som gäller till 100 %. Hoho =D
Äntligen.


Modellfärgning

Jag har varit en inaktiv bloggare senaste veckan..I know.

Temaveckan är slut, eller i alla fall nästan..ska skriva lite om den i morgon men det kommer att göras hemma = skönt att vara ledig=)
Måndagens people skills föreläsning var intressant. Det kom fram att jag var en samarbetare, dé ni.
I tisdags var hårologi och prata en massa, rätt intressant men i bland vet jag inte om jag tror på allt. Gjorde ett hårtest för att se styrkan och elastisiteten..först fick jag världens sämsta resultat och insåg plötsligt hur mycket min plattång har slitit på håret..sen gjorde jag det en gång till bara för att, fick då ett rätt så bra resultat plötsligt...I ren förvirring var jag tvungen att göra det ytterligare en gång och det visade sig då att mitt hår mådde skapligt ändå. Slutsats: jag fortsätt med plattången för utan den vet ni inte hur jag ser ut.
I går och i dag har vi haft besök av en tjej som heter Frida och som kommer från L´oréal. Jättebra dagar, verkligen dem jag är mest nöjd med under veckan. Har verkligen lärt mig mycket. I den här färgkursen som hon höll i ingick två praktiska eftermiddagar med färgning av modeller. I går hade vi Sofies kompis Mickan och i dag hade vi Linda. Båda två fick jättefina resultat på färgen så vi är helnöjda. Hoppas att dem är det med.




På Mickans hår la vi en mörk brun färg i luggpartiet och en brun färg i bakpartiet. På sidorna tog vi ut två ganska så stora trianglar som vi blekte. I hennes lugg missade vi tre, fyra smala slingor av den färg som hon fick efter att vi gjort en avrensning på håret. Det blev som tur var en shysst effekt som egentligen inte skulle vara med men ändå jättefint.



På Lindas hår tog vi ut ganska så stora trianglar i luggpartiet, varanan trinangel behöll vi i hennes naturliga svarta och varanan penslade vi i en violett färg. Samma grej gjorde vi på ett parti vid henes vänstra öra och i ett mindre parti på den högra sidan nacken. Sedan applicerade vi en brun färg i resten av håret i bakpartiet och i en lite större slinga framme vid ansiktet. I de svarta slingorna som vi behöll applicerade vi i en cleare som inte innehåller någon färg men istället gör håret glansigt.



-------------------------------------

Som sagt, ledig i morgon. Jag och Sofie ska åka och besöka vår praktikplats + att vi ska kolla in Gina Tricot som så perfekt öppnar i morgon:)
Jag måste dessutom ringa upp Dorran för att höra om hon kommit någonstans med semesteransökningarna. Jag ska fan ha jobbet alltså.

Emmeli kommer hem redan i mitten på april. My got=)

Temavecka

Söndag i dag, snart slut på helgen. Längtar redan tills nästa helg, vilket jag iofs har gjort ett bra tag nu. Löning ju:) Vilket dock inte betyder något direkt klirr i kassan för min del men, Harrys kommer det bli i alla fall :) Elin är förfestansvarig så vi kommer nog bli ett glatt gäng.

Nästa vecka är skolans omtalade temavecka, det ska bli intressant. I morgon, måndag, ska vi göra personlighetstest hela dagen, scary. På tisdag kommer Hårologi och pratar och vi ska få testa kvaliteten våra hår bland annat=) Onsdag och torsdag är det L´oreal som kommer och berättar om sina färger och stylingprodukter. I samband med det har vi fått i uppdrag att färga två modeller:) Och fredag är har vi studiedag, vilket i sig betyder långhelg=) Tjoho.
Känns som att veckan kommer springa i väg rätt snabbt.



----------------------------------------------
Skönt att du är hemma igen.
----------------------------------------



Ge mig en stor sol så jag kan bli så där brun igen.
Och flickebarnet där brevid kan ta och komma hem och hälsa på tycker jag.

Gör´t

Dagens Tips:
Åk 210 mot Hjulsbro klockan 08.14 på morgonen. Lovar att ni kommer få dagens skrattigaste stund. En kille med down syndrom och världens största freestyle showar som "rockstjärna" där varje morgon. Han spelar luftgitrarr och gör asroliga rörelser till sin musik som ingen annan hör. Värt att se=D Han är skitrolig och gillar att få uppmärksamhet och han skrattar tillbaks med världens största smile om han ser att någon skrattar åt honom. Om man har man tur kan han dessutom göra en kändisvinkning till en=) Eller trycka på stoppknappen med huvudet=) Vilken grabb alltså..

L´oreal

I kväll blir det Linköping och L´oreals vårvisning på konsert och kongress:)
Ska bli jättekul att se. Inspiration.





---------------
Saknar dig.

Praktikplats

JAA! Vi fick fick praktikplatsen =D
Jenny kom med beskedet i dag, så lättande.Vi kommer få byta ut en kundpassdag i veckan till en heldag på salongen=) S antingen tisdagar eller fredagar kommer jag befinna mig här i stan istället för i Linköping.
Det känns SÅ bra. Den stora stenen föll.
Att ha en dag på en riktig salong kommer ge massor, vi kommer få en helt annan inblick i yrket. Det bästa av allt är att det öppnar dörrar till lärlingsåren. Även om jag kanske inte får just där så kommer jag alltid att ha den erfarenheten och förhoppningsvis en bra referens.
Hoho jag är gladast :)

-----------

Hoppas

En ganska givande dag i skolan i dag faktiskt. Jag har färgat slingor på Pernilla och gjort en glanstoning och silverschampo tvätt på Sofie. Dassutom har jag själv fått en Nuklininpackning i mitt hår, äntligen.
Tror dessutom att jag har bestämt mig för att göra en toning i chapuchino 5.15 nästa gång vi har färg. Hade ju tänkt göra den när jag var hos min frissa och färga sist men eftersom det var en toning ville jag inte lägga ut så mycket pengar på den. Så jag tog en annan färg som är rätt lik istället. Men nu kan jag inte hålla mig längre för den chapuchinotonen är verkligen sååå fin. Strunt samma om det bara är en toning, nu ska den i.

Det b ä s t a av allt på hela dagen var att vår lärare Jenny kom fram till Sofie och mig med ett mycket glatt besked. Några gruskorn från den stora stenen föll till marken.
Hoppas verkligen att allt går i lås, vore perfekt=)



------------------------------------
Vädret är underbart. Vårjackan är framme. Fantastiskt.
Det enda som saknas nu är att höra Emma fälla Muminkommentaren:)

Söndag

Jag ogillar söndagar starkt. Allt känns så dovt och tråkig.
Dessutom är det mulet i dag, jag vill ha solsken jag.

I går blev det melodifestivals tittande hemma hos Louise. Det var trevligt och spännande. Bra vinnarlåt och en mycket bra och värdig andraplatstagare. Alla låtar var bra tycker jag eller hm ja man kan ju räkna bort Sanna Nielssen, Måns och Anna Book då kanske, men annars=)
Christian Luuk är dessutom världens bästa melodifestivals programledare. Helt och hållet min humor=)
I kväll är det Melodifestivalen 2007-dagen efter, det måste ses.
Jag är fortfarande hur avundsjuk som helst på Emma och hennes familj som var på plats i Globen i går. Gud vad kul det måste ha varit. Nu har Emma och jag klubbat att nästa år ska vi åka dit=)

Final

I kväll nalkas det melodifestivals final. Skoj, hoppas på att Andreas Johnson eller The Ark tar hem segern:)
Emma är en lyckans ost och får se finalen i globen l i v e. Det skulle jag med vilja göra faktiskt.




---------------------------
Hoppas att det här veckan går fort.
Det är tomt att veta att du inte är hemma..

Klippmodell?

Någon som känner sig manad att ställa upp som klippmodell åt mig?
Jag behöver en tjej och en kille. Du ska vilja klippa ditt hår en liten bit i alla fall och jag kommer klippa så som Du vill ha det. Det kostar ingenting mer än den tid som klippningen kräver. Jag kommer att ha en klasskompis ( Sofie förhoppningsvis) till hjälp brevid mig och min lärare kommer att finnas i närheten hela tiden så att inga misstag ska begås:)
Killen vill jag ha på plats onsdag v 16 och tjejen onsdagen veckan därpå.
Om någon är intresserad är det bara att höra av sig=)

Tur

I går krockade en 520 buss med en uttryckande polisbil i Linköping. Otäckt, som tur var åkte inte vi den bussen. Vi åkte 520 två timmar senare. Jag börjar fasen bli smårädd för att åka buss efter allt.
Bilbältet används flitigt.



----------------------------------------
Jag hade det bra i dag och fick åka bil hem från Linköping. Elsa och Linda var på shoppningrunda så jag anslöt mig med dem efter skolan. På vägen hem svängde vi förbi Cloetta. Farligt, men ack så fint. Chockladfabrik.


Nu ska jag lägga mig under täcket och se på förkväll.
Det enda som saknas är mitt gosigaste sällskap.

Klasskort

Hahaha vilken jävla bild.



Kan bara instämma i Sofies kommentar som hon slängde ur sig på bussen hem idag:
-Vår klass ser jäkligt nördig ut..
Mm helt rätt. Bildbevis finns ju i alla fall.
Lägg extra märket till hår lång jag faktiskt är i min klass:P

No

Jag borde inte ha gått upp alls i dag.
Orka med sig själv liksom.
Allt känns fel.

Tristess

Ah suck jag är så g r y m t uttråkad så det finns inte.
Fan, jag vill också ut i kväll! Men min kropp säger stopp, plus att mamma fyller år så det blir inget.
Istället blir det god mat hemma och sen se på andra chansen. Tjoho...




---------------------------------------
Usch nu är jag så riktigt jävla avis man kan bli.



Jag vill ha ditt sällskap. Inte en kall och ensam säng.