It´s all up to you

I dag på jobbet fick jag reda på att jag från och med april ska få gå upp i till 80 % istället för 50 % som jag har nu :) Jag trodde att det skulle dröja ett bra tag innan det skulle hända så jag blev allt glad när den nyheten droppades:) Det kommer bland annat innebära att jag kommer kunna göra mitt gesällprov samtidigt som resten av min klass. Om jag hade jobbat 50 % mycket längre hade inte timmarna räckt till och jag hade fått skjuta upp gesällprovet ett halvår eller så. Nu slipper jag det, kan göra provet i rättan tid, få mitt gesällbrev och börja jobba som f ä r d i g frisör:)
Att jag börjar jobba mer innebär också lite mer pengar. Just nu är jag en fattigjävel. Självfallet är det också då som listan på allt jag verkligen behöver kan göras meterlång. Sen att kassan inte ens räcker till en ynka liten viktig grej just nu är ju skapligt deppigt. I april kan jag börja beta av listan.

I går var jag allt seriös. Gick upp tidigt för att gå på ett möte på jobbet. Moget. Efter det trasskade jag iväg till ett om inte ännu mer moget tandläkarbesök där jag blev avslutad som passient på specialist tandvården. Ett år försent. Mitt namn hade tydligen tappats bort och hittats på den årliga städningen av arkivet, something something. Jag fick med mig en otäck porslinsprotes hem på hur mina tänder såg ut när jag började där. Den protesen ska jag spara och ta fram varje gång jag känner mig ful. Då kan jag i alla fall tänka att jag kunde ha varit fulare..
På kvällen tränade emmapemma och jag spinning. Vi var otränade men insåg efteråt att det gick bättre än förväntat. I dag har jag bara lite träningsvärk.

Nu är stormen här, igen.
Jag vill ha sovsällskap, tack.

I need this

Ojoj plötsligt blev jag populär, kul att det jag skriver uppskattas :)

Jag är allt aktiv i dessa dagar.
Gick  i dag upp kvart över åtta för frukost. Vid tio hade jag en introduktion på maskinerna på feel good. Jag fick börja med att göra ett konditionstest..ehm ja...efter det blev jag ännu mer peppad för träning kan tilläggas. Fick också testa diverse olika maskiner, har ju använt dem förut men det var nyttigt med lite uppfrächning. När intron var klar packade jag i hop mina grejer och gick hemåt.
På vägen smet jag in på synsam och bokade en synundersökning för endast 40 spänn! Billigt, ja verkligen billigt. Jag vet egentligen inte om mina problem är så stora.. Tycker att jag får anstränga ögonen när jag läser och sitter vid datorn, även i bland när jag ser på tv. Har också problem med att följa raderna i blocket på salongen. Jag har haft glasögon tidigare och jag har för mig att mina problem var liknande då. Hur som helst, 40 spänn är inte så mycket, hittas inget fel så är det ju bara bra. Verkligen värt 40 kronor för att kolla upp. I vanliga fall kostar en undersökning 300 kronor, surt sa räven om jag inget fel hittas då.
 Nu sitter jag mest här och väntar på att Elin och Linda ska sluta sin matte B lektion. Efter den blir det nämligen solariet. Sen hem och äta lite och sedan ner till stan för synudersökningen. Efter det få vi se vad den här dagen har att bjuda på. Ska i alla fall träffa johan i kväll:)

Kråkan är klumpig och kraxande svart

Nu är mitt träningskort införskaffat och lyser med sin närvaro varje gång jag öppnar plånboken. Woho, känner mig riktigt peppad för träning nu:) I morgon förmiddag ska jag få en genomgång av alla maskiner vilket verkligen behövs efter mitt uppehåll. Väldigt bra också eftersom jag kan få råd om vilka maskiner som är bäst för just mig. Mage, rygg, axlar och armar kommer garanterat behöva tränas upp med tanke på mitt yrke.
Sen ska jag försöka få med mig Emma på att köra ett spinningpass i veckan:) Det lovade jag hennes mamma när hon var och fixa håret hos mig i fredags. Elin kan nog också vara på att köra bodypump någon förmiddag och kanske något aerobixpass då och då. Det är viktigt med en träningskompanion faktiskt. Har även mamma som aktivt tränar så jag ska hänga på henne i bland med.
Efter träningen i morgon blir det nog solariet i alla fall:)


och i morgonkväll ska vi träffas<3

this is for me

Den ständiga strävan efter ett något så när strukturerat liv. Därför..kommande vecka ska jag :

- Lösa ett träningskort på Feel Good =)
- Gå på ett läkarbesök
- Sola solarium
- Gå på ett möte med en av våra försäljare (vuxenpoäng)
- Gå till tandläkaren
- Jobba torsdag, fredag och lördag

Jo men det verkar rätt lagom, förutom att jag helst slipper läkar- och tandläkarbesöket.
Det där med att sola har jag däremot inte längre något emot. Jag övervann min rädsla på sun 4 you i onsdags. Inte blev jag röd heller som jag hade förväntat mig..desvärre inte heller brun..men mamma säger att man inte blir det första gången. Dessutom fegade jag och solade bara tio minuter eftersom jag i normala fall, särskillt så här års, har den typiska nordiska huden som inte pallar med lite solljus efter månader av instängdhet och mörker. Nästa gång ska jag öka på några minuter och se vad som händer..
När jag har löst mitt träningskort ska jag göra upp träningsschema för mig själv, det är enda sättet att disiplinera någon som är som jag. Styrka ska jag träna ett pass i veckan i alla fall, så långt vet jag nu. Sen får jag se, tre pass i veckan är nog rimligt.

Just det. Här om dagen lärde jag mig plötsligt se om en människa är kall eller varm. Det liksom bara kom till mig och tack och lov för det, jag behöver kunskapen.

Hey ho, let´s go

Försökte mig just på att tända en brasa i vår kamin. Jag är verkligen urdålig på att tända brasor. Av tre vedträn brinner just nu ett... i ena kanten..jag fick sot på handen och det började ryka in. nej jag skulle inte passa som scout.
I dag är det onsdag och jag är ledig. Det är mycket ledigt nu vilket är rätt tråkigt faktiskt. Jobbar 50 % och är ledig 50%. Dock ska det snart ske en förändring på min lediga tid. Wohoo! Emma informerade mig om att det på feel good finns något som heter familjerabatt. Mycket intressant eftersom min mamma fatiskt är en av alla som aktivt tränar just där. Vi kan alltså få familjerabatt:) Då kostar det b a r a ca 300 kronor i månaden vilket jag faktiskt, tro det eller ej, har råd med. Nu ska jag därför skaffa mig en aktiv fritid=) Jag ska bli stark, snygg och välmående.
 I dag ska jag göra typ det tråkigaste jag vet. Städa mitt otrevliga rum så att det blir ett trevligt rum igen. Det kommer ta sin lilla tid. Sen ska jag och Jamina ta oss några minuter i solariet och försöka få lite färg. Problemet är bara att jag är rädd för solarium eftersom jag hatar att känna mig instängd. Det andra problemet är att jag troligtvis bara blir röd, som förhoppningsvis slår över i yttepyttelite brunt som sedan försvinner innan helgen. Men i alla fall, lite ljusterapi och fräschare för stunden: )
 Senare i eftermiddag ska jag hämta upp mamma o pappa och vi ska åka och kolla på två  små enplanshus, tänkta till farmor och farfar.
Nu har elden helt dött ut i kaminen och kvar står tre hela vedträn. Jag ska försöka igen, fryser ju ihjäl här annars.

och så saknar jag min gosis med..

Måndagmorgon när du vaknar

Så var det måndag, igen. En ledig dag för mig och jag har en hel del att styra med. Först och främst ska jag ringa till tandläkaren och fråga om när det var jag skulle dit. Har lyckats tappa bort lappen för andra gången..Sen ska jag pallra mig ner till skatteverket och försöka få dem att jämka eller i alla fall sänka  min inkomstskatt. Med min usla lön för jag knappt ut ett öre om 30 % dras i skatt. Hoppas verkligen att dem på något sätt kan lösa det åt mig, skulle i och för sig inte förvåna mig om det inte går med tanke på att den styrande regeringen som inte gillar låginkomsttagare..och tycker att det är sporrande för de fattiga att ha ännu mindre pengar att leva för. Inte en så vidare smart ekvation i mina ögon. Men förmögenhetsskatten den är i alla fall slopad den..mm.
Jag måste dessutom ringa och få två nya recept på mediciner utskrivna. Det kommer bli dyrt.
Ska även ta svängen förbi salongen och göra två inbokningar :) och förhoppningsvis meddela något positivt om min skatt. När allt detta är gjort kommer troligtvis min lediga dag spenderas hos min kära vän Jamina.

Storm

Så var årets första storm här, just här över. En del av lekstugetaket har flugit av i vanlig ordning och jag är rädd för att få något flygande föremål i huvudet och vågar därför inte gå ut. Men snart har den nog blåst bort. Sitter därför inne så länge och lyssnar på Christian kjellvanders nyaste medan papps klär av julgranen. Jag vet, väldigt sent. Men granen barrade ju inte  ett barr när tjgondeknut stod för dörren och det kändes taskigt att sänga ut den. Dagen efter började den istället lukta kattpiss..fast då hade vi redan bestämt att den skulle få stå kvar som ensamt julpynt tills den här helgen. Nu har jag hållt andan varje gång jag gått förbi granen i vecka så nu ska den ut.

Vi jobbade från 9 till 20 i går på salongen. Ett vanligt arbetspass till 18 sen tjejkväll för fyra 15 åriga tjejer som köpt ett sådant paket av oss. Vi släckte ner alla lampor hade massvis med stearinljus och lyssnade på Pol Pott. Mysigt som tusan. Tjejerna fick huvudmassage, inpackning och en snygg annorlunda styling. Till det ingick gurka, morötter, päron, dipp, läsk och godis. Väldigt lyckat för alla. Tjejerna hade kul och var nöjda och vi fick en kick och ny energi.
 Efter jobbet träffade jag mina vänner en sväng. Linda och elin hade solat och jag fick en väldigt dramatisk insikt i hur blek jag är. Nästa vecka ska jag och jamina gå till solariet och bli rosa istället :)
 
Mamma har varit på Ubbes och köpt nybakat bröd så nu ska vi ha lördagsmysfika.

Välkommen till mitt liv.

I går hade jag inga kunder, noll, zero, nada på hela mitt fyra timmars arbetspass. När jag senare kom till mina vänner, nedslagen av dagens dåliga resultat, tyckte dem att om jag fortsatte på det där viset skulle jag snart få börja betala Carina för att jag få vara där. Tack för stödet vänner...ha.
I dag gick det bättre, jag hade e n kund...En utvecklingstörd stressig tant som tyckte jag var långsam trots min snabba prestation på 45 minuter (helt normal tid för f ä r d i g a frisörer)..dessutom rörde hon sitt huvudet i sidled några gånger för mycket. Men avslöjandet om att hon egentligen hade en bokad klipptid hos en annan frisör men valt mig istället eftersom jag var så billig piggade upp en smula...Det var den dagen. I morgon är det som tur är fredag och fredagar är bra dagar på salongen. Tre namn står på min spallt i blocket och med min tjusiga skyllt kan ingen undgå chansen att ta sig en klippning på dropp in.

I går anlände vår nya sköna soffa. Det är stoppad med dun och mjuk som små rosa moln. I kväll ska jag slå mig ner i den. Just nu är det fullständigt omöjligt eftersom att min bror och hans tjej tar upp hela soffan och dessutom högljutt testar hur många olika toner de kan uttrycka orden aj, nej och sluta i. Yes tack för den liksom..

Rubrik saknas

Här sitter jag ensam i soffan, med datorn i knät och luktar vitlök. Urk. Min kära syster har nyss gett sig av och det blev plötsligt så otroligt tyst och ensamt här. I går åt vi tzatsiki, där av vitlökslukten. Sen spelade vi Med andra ord, mamma, pappa, zeritu och jag. Sis och jag vann med 2 -1. Kul spel actually.
I dag blir det jobb, 14 - 18, har inte en aning om hur det ser ut i blocket. Hoppas på kunder. Januari är annars en väldigt dålig månad..folk har handlat upp vart enda litet öre på julklappar, nyårsraketer och champange. Det märks. Vissa ringer till och med och förklarar med stor inlevelse hur de drabbats av maginfluensa och inte kan komma på den utsatta tiden men skulle gärna vilja ha en ny tid..efter den 25 e.

Nu ska jag duscha, borsta tänderna och gurgla bort vitlökslukten med listerin. tack o hej.

I brist på annat..

Eftersom jag nu har blivit en aktiv bloggare...

namn - Sara
födelsedag - 30 augusti
hemstad - motala
ögonfärg - blå
hårfärg - brun
längd - 161,5
högerhänt/vänsterhänt - höger
värsta ovanor - hårtvätt varje dag + plattången
stjärntecken - jungfru
skostorlek - 37
skor i dag - stövlar
svagheter - allt som har med godis att göra
rädslor - ensamhet
mål för året - kundkrets + sundare livsinställning
det första du tänker på när du vaknar - vad är klockan?!

FRAMTIDEN
namn på barn - Ella, Noah, Alma
vad vill du bli när du blir gammal - en glad bullgumma
drömjobbet - frisör :)

FAVORIT
mat - elins kycklinggryta står just nu på första plats
djur - Labis
godis - tutti frutti passion
låt - hallelujah
tuggummi - stimerol original
helgdag - lördag
årstid - fin sommar

HAR DU NÅNSIN
varit kär - ja
blivit dissad - har säkert hänt
rymt hemifrån - ja jag flyttade til lekstugan en gång..typ i en kvart
skolkat - alla minns vi dr skolk
sovit utomhus - jepps
gråtit i skolan - ja
spytt i skolan - ne tack o lov
velat bli modell - no
gjort något dumt som du skrattar åt i dag - jo tac
sett en död människa - ja
druckit alkohol - jo
ätit sushi - ja men det gillade jag inte
retats - hehe

THIS OR THAT
cider eller öl - cider
pepsi/cola - cola
mc donalds/burger king -mc donalds
kärlek eller sex - kärlek mest..
choklad/vanilj - choklad
jordgubbar/blåbär - jordgubbar om de är färska, annars blåbär
kött/veg - kött nu, veg förut
tv/film - tv
gitarr/trummor - gitarr
adidas/nike - adidas
kinesiskt/mexikanskt - kinesiskt
kakor/paj - paj
mtv/vh1 - mtv
blind/döv - döv

KAN DU
gå ner i splitt - o nej, tänker inte försöka
skriva med båda händerna - jaa
vissla - ja visst
blåsa en bubbla - mm
ha dina ögon i kors - hehe ja
nudda näsan med tungan - nee

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
du nuddade - syster
du pratade med - syster
du msnade med - ingen aning
du kramades med - johan

SENAST DU
skrattade - i dag när zeritu skrämde mig blabd annat
grät - fällde en tår över upp till kamp serien i lördags
filmen du såg - beck - i guds namn
tuggade tuggummi - i går
drog ett skämt - i dag
sjöng en sång - i förrgår kanske

VAR ÄR DU
vad ser man utanför ditt fönster - vår trädgård
lyssnar du på musik nu - nope
vad har du på dig - mjukisbyxor, linne, t-shirt,
vad är det på din musmatta - äger ingen

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
druckit alkohol - jepp
rökt - nope
shoppat - ja
skejtat - eh nej
bakat - ja rocky road :)
haft sex - mm
motionerat - ne
solat - nej blir bara vitare och vitare..

Hey sunshine

Just hemkommen från salongen. Anna var snällast som ställde upp och grejja mitt hår på sin lediga förmidag. Nu är utväxten fixad och längderna tonade. Passade även på att klippa av en bit så nu har jag en relativt kortklippt nacke. Känns bra att få bort de slitna, torra, gamla hårtussarna:)
Det är som vår ute i dag . Solen skiner och jag ska nog ta mig en promenix som svar på mina förhoppningar om en sundare livsstil. Ohyes så får det bli.
 


I kväll ska jag träffa min gosis <3

Update

Nu har jag verkligen segat mig och varit helt inaktiv på den här sidan. Därav lite uppdatering här...
Kan ju börja med nyår. Vi hade partaj här hemma hos mig, riktigt lyckat. 16 personer, långbord, tre rätters (med riktiga kockar som fixa maten=) ), fem-kamp, raketer,champange, fina vänner och så vidare. Ja riktigt bra nyårsfirande: )
Det nya året inleddes med att en av mina allra bästa vänner och hennes kära sambo flyttade till motala. Supermysig lägenhet och jag kan nu förgylla mina dagar med min fantastiska vän Jamina igen.
Jag har påbörjat det första av mina två lärlingsår. Jobbar nu 50% på Carinas hårstudio och kommer i och med att min kundkrets expanderar få gå upp i tid. Hoppas på att det går relativt snabbt i alla fall. Alla är mer än välkomna:)
Min älskade farfar har gått och blivit alvarligt kärlsjuk. Detta kommer med stor sannorlikhet innebära att farmor och han flyttar tillbaks till sverige och motala. Då ska jag ta igen allt vi har missat under åren de bott i Estland.
I övrigt har den sista tiden kantats av diverse besök från Stockholm. Syskon, systerbarn, vänner. Härligt : ) Egentligen borde man kanske också ha införskaffat sig nyårslöften hit och dit men jag är dålig på sånt... Dock finns förhoppningar med det nya året. Mitt liv ska levas en gnutta nyttigare och jag ska göra allt för att få in så mycket kunder som möjligt på salongen. Förhoppningar finns även om en flytt hemifrån men just nu pallar inte ekonomin det på långa vägar. Så vi får se hur det blir med den saken..

Nu ska jag greja med tvätten lite sen lite lunch. bye.