Studiedag

I dag blir det inget Linköping för min del vilket känns helt rätt. Skönt att slippa den där vägen och allt huttrande i väntan på bussarna. Annars är det rätt trist att det inte är någon skola med jag erkänner att det är skönt att vara ledig från den med. Jag gjorde min hemuppgift i söndags, den som vi skulle göra i dag egentligen så nu är jag helt fri:) Borde i och för sig skriva över allt från min gamla loggbok till den nya men..det får bli senare i så fall. 

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag plocka i ordning lite på rummet och efter det ska jag försöka få tag på mina kära vänner och se om vi kanske kan ta oss för något. En lunch på Hugo skulle ju inte sitta helt fel?

Grammisgalan i går var inget bra, rätt pinsam faktiskt.

...och jag vill inte att Jamina ska flytta till Tranås.

Grammisgala

Jag är frusen som tusan..och det blir inte bättre av att jag sitter här vid datorn där fönstret är hel fel och blåser in en galet mycket kylig luft på min kalla kropp..
Jag saknar värmen och Thailand. Vill bara kunna öppna dörren, gå ut barfota och konstatera att den här dagen kommer bli lika solig, v a r m och härlig som den förra.

        
Ge mig värme tack. Lite solbränna skulle inte sitta helt fel det heller..
--------------------------------

I kväll ska jag bara ta det lugnt, krypa ner i soffan med ett täcke och titta på grammisgalan. Det enda som saknas är godis och mysigt sällskap att dela täcket med..


Pluggpaus

Sitter här och sammanfattar sidorna i hår och kemi boken som vi egentligen ska göra på onsdag då vi har studiedag. Tänkte att det var lika bra att göra det i dag så är jag helt ledig på onsdag, underbart. Nu blev jag dock urtrött på boken så jag var bara tvungen att pausa med lite bloggskrivning.

Helgen. I fredags tog jag det verkligen hur lugnt som helst. Var bara hemma vilket nog var tur för mitt humör var verkligen inte det bästa, hur irriterad och känslig som helst för allting. Tror det mest handlade om trötthet och mitt behov av att bara få vara helt ensam ibland. Låg och kollade på let´s dance och när det var slut somna jag som en gris. Blev dock väckt ett antal gånger av mobilens smsljud..men det var det värt.
 Vaknade upp klockan fem av att jag drabbats av akut nacksvres igen. Försökte sova vidare men det gick lite sissodär. Blev självklart väckt av bemanningsenheten som ringer och vill ha mig till att jobba. Men icke, jag som knappt kunde röra huvudet i sidled skulle knappast ha klarat av att hjälpa pensionärer hela dagen. Var på stan en sväng med Jamina i stället, vi inhandlade lite smågrejs inför kvällen. Nacken blev som tur var mycket bättre efter massage, stretch och rörelse under dagen så när kvällen kom hade jag förhållandevis stor rörlighet i den igen. Förfest hemma hos Elin, skitkul. Det var längesen jag hade så roligt på en förfest faktiskt. Mycket folk och bra stämning. Sen vidare till Harrys, också väldans lyckat. Mycket onykter vimsade jag runt där :) Gick hem strax innan två med mitt bästa sällskap.
I dag, söndag, har varit extremt seg för min del. Har lite känningar av gårdagens alkoholintag. Så det går väldigt lugnt till här. Kvällen kommer förhoppningsvis spenderas framör tv:n, måste se I en annan del av köping. Missade ju det förra veckan.

Nu ska jag ta mig i kragen och skriva klart min sammanfattning av huden och kroppens funktion...

Det nalkas helg minsann

Fredag = underbart :) Veckan har stuckigt i väg snabbare än kvickt. Nu är jag ordentligt trött så i kväll blir det bara till att vara hemma och ta det lugnt.
Hoppas verkligen att jag får sova ut i morgonbitti och att de inte får för sig att de vill ha mig till att jobba för någon. Det är väl egentligen nödvändigt för min ekonomi men just nu känns det inte som att jag orkar med jobbet också. Får ta mig i kragen nästa månad. 

Vi fick klippa för första gången i dag=) Tjohoo det var kul. Det gick rätt bra, vi klippte en Hel form och det var inga större svårigheter med den tekniken direkt. Jag kände mig helt rätt med saxväskan på höften och med saxen och kammen i högsta hugg:)
För jag har hittat det.

Lönebesked

var vad som låg i brevlådan i dag. Jag slet upp kuvertet med en gnutta hopp men icke..utbetalt 0|00 kr. Sorgligt..jag är en fattig jävel.
Dessvärre är jag ännu fattigare nu efter en tur med Sofie i Linköpings innerstad. Vi var på Montlié först, där får man bannemig akta sig så man inte plockar på sig hela butiken. Jag skötte mig rätt bra ändå och köpte bara en inpackning och en pennsel. Sofie klarade det inte fullt så bra..hennes kalas gick på en sissodär 800 spänn, uppsi. Sen vidare till H&M, där jag inhandlade ett par svarta tights, grymt sköna kan jag lova. Efter det Gina Tricot för att prova den där klänningen + en sådär tio till.  Den som jag hade tittat ut hade dock nattlinne varning över sig när man hade den på sig så den la jag åt sidan rätt snabbt. Istället hittade jag en jättefin randig som jag köpte:) Nu saknas bara ett långt halsband så har jag utgångs outfiten fixad tills lördag, wiiee:)

I morgon ska jag överbemanna mina saxar och försöka hålla mig sams med dockan, hoho!


Uppdaterning

Just hemkommen från en fika på Hugo med tjejerna, nice. Harrys på lördag med samma sällskap + några till. Ska bli very nice:) Löning för tusan! Inte för att löning direkt innebär att jag har mer pengar att festa upp hehe...snarare mindre hrmf..Men inte fasen stoppar det mig, sugen som tusan är vad jag är.
  
  Idag rullade vi permanent i skolan igen. Det gick inte alls lika bra som sist dessvärre. Mitt tålamod var verkligen inte på topp..Fick ungefär tusen utbrott på den fucking dockan som inte alls verkade vilja bli permanentad. Med nöd och näppe lyckades jag rullade upp spolarna på hela huvudet och då säger Helen, vår lärare, att vi ska rulla på varandra efter lunch. Haha my god..Sofie fick bli mitt nästa offer. Som tur var så hade hon ett mer medgörligt huvud än dockan vilket ledde till ett lite bättre resultat:)  

  Nya hairstyle and beauty tidningen som jag har väntat på låg på köksbordet när jag kom hem i dag=) Härligt härligt. Frågan är bara vart det utlovade shampo- och balsam kittet håller hus någonstans..men det dyker väl förhoppningsvis upp så småningom. Nu har jag i alla fall ännu mer att göra i kväll =)..Måste plugga en del med..allt för att slippa städa mitt extremt snuskiga rum..Jag borde verkligen ha gjort en grundlig städning för länge länge sen..nu är det verkligen katastrof där inne.

  I morgon ska jag kolla upp skolans priser på färg o klipp åt Louise. Vore kul om hon kom in och gjorde det hos någon i den andra klassen som har kundpass. Sen får hon bannemig boka hos mig när jag börjar ta kunder=) 
Sofie och jag ska göra ett efterlängtat besök på Montilé i morgon med:) och på Gina tricot. Hittade en jättefin klänning där förra veckan som jag (dum som jag var) inte testade. Självklart fick ja den på hjärnan redan när jag gick därifrån och har inte kunnat släppa den sen dess. Passar den ska jag fan köpa den, kosta vad det kosta vill;)

Brist på ord

Jag känner mig helt oförmögen att kunna göra något, ens säga något passande. 
Liknande otäcka oförståliga händelser har upprepats allt för många gånger och vid varje tillfälle har situationen varit för svår för att kunna dra lärdom av den. Än mindre att klara av att hantera nästa gång bättre..Jag vill bara sluta mina armar runt dig och hoppas att det hjälper, i alla fall lite, just då. Jag finns alltid för dig.

  

Onsdag mitt i veckan

Jag är grymt trött. Men det är bara två tidiga mornar kvar innan helgen och två sovmornar! Tjoho!
Min skoldag har bestått av en och en halv timme teori och resten av tiden av klassisk permanent rullning. Det var kul och det gick faktiskt ganska bra för mig. Jag klarade det skapligt snabbt och resultatet blev ganska lyckat för att vara första gången med den tekniken. Jag har i och för sig en viss erfarenhet av rullning i och med att jag har lagt så mycket tanthår när jag har jobbat..det drog jag nog nytta av i dag. Permanent var kul, jag ser redan fram emot nästa gång=) 
Jag gjorde dock ett dåligt val i morse och tog högklackade skor..vilket så klart nu har resulterat i mycket ömma fötter.

 
     
__________________________

Vik hädan godissug.


I miss you.

Givande dagar

Dagarna i skolan går verkligens så snabbt. Vi hinner knappt gå på bussen på mornarna föräns vi är på väg hem med den igen. Måste tyda på att någon här tycker skolan är kul=)
   I går hade vi klippteknik- teori hela dagen och i dag har vi haft permanent och färg. Vi startade förmiddagen med shamponering och klassisk impackning. Jätteskönt och lyxigt. Hade tänkt göra en inpackning hemma i helgen men tappade helt bort den tanken när helgen väl kom, vilket kanske var bra.
På eftermiddagen färgade vi ögonfransar och bryn. Tycker att resultatet på mina fransar blev rätt lyckat. Har aldrig provat att färga ögonfransarna förut men skulle nog kunna tänka mig att göra det igen. Ögonbrynen ville varken jag eller pernilla som jag jobbade med färga så där hade vi bara i färgen några sekunder, mest för att ha testat på tekniken. Givande dag.

Några timmar nu i kväll har spenderats på Hugo med tjejerna. På fredag är det exposed och det är bara jag och Linda som ska ut, alla andra är typ hyperupptagna. Jaa så linda och jag ska ta partyt på egen hand:P

Seg söndag

I dag känns allt så där väldigt seeegt. Det är äckligt blåsigt regnväder ute så det känns väldigt risky att ge sig ut. Helst skulle jag legat i sängen hela dagen och myst med dig, men får väl se hur det blir med den saken..
Helgen har gått för fort tycker jag. Har inte gjort någonting vettigt som jag borde ha gjort. I morgon är det skola igen, det ska bli kul. Vi kommer börja påriktigt den här veckan:)
 Pendlingen till och från är det enda negativa. Jag har alltid haft nära till skolan, har kunnat gå eller cykla och varit framme på tio minuter. Nu är det annat och ovanan känns. Men jag tror att man vänjer sig rätt fort. Känns bara tråkigt att veta att de dagar vi slutar 16 kommer jag vara i stan först 17.30..för att inte tala om hur sent det blir de dagar vi slutar 18. Men det finns inget annat att göra än att ta det. Skolan gör faktiskt att det är värt all pendlingstid. Jag vill verkligen gå där och då krävs det lite offring för att få det att funka.

Sociala dagar

De sista tre dagarna har svischat förbi som aldrig förr. Skolan är bara bra. Vi har hitills inte gjort speciellt mycket, mest presenterat oss själva tusen gånger, lyssnat på lärarnas presentationer, fått information om skolan, våra kurser, matterial ect.  En väska fylld med saxar, borstar, kammar, färggrejs och annat stod på bänken tillsammans med alla våra böcker och en mysko gympapåse(?) när vi kom första dagen=) I går packa vi in allt från väskan i våra rullbord. Först då kändes det som att det är påriktigt, det är nu det händer.  
I dag har vi haft socialdag med den "gamla klassen". Det var trevligt, det verkade vara en bra klass. Vi körde lekar och fikade, sen åkte vi till Montlié:) Där ska jag handla när jag kan lite mer sen!
Det blev en kortdag i skolan i dag. Började 9.00 slutade när vi lämnade Montlié.. typ 11.15. Känns bra, nästan lite långhelg nu. 
Hm..jag redan är trött på att åka buss..Fattar inte hur folk som bor på landet orkar..På måndag blir det tåget istället. Då kan man sova en halvtimme längre. Åka 7.44 istället för 7.15 men ändå hinna med 8.35 bussen ut till skolan, alltså samma som vi tar när vi åker bussen... Slutsats: Tåget kör snabbare än bussen = mer sömn och mindre restid. Tacksamt.

Nytt kapitell

Jag, Linda och Hanna var och åt adjökenfrulle hemma hos Elsa i morse. Det var trevligt och mysigt. Kommer sakna Elsi nu när hon liksom Ida dissar den här stan för ett snöigt alpland..

I morgon är dagen då jag ska vända blad. Starta ett nytt kapitell, en ny etapp. Avsluta något bra, börja på något bättre. Ett strukturerat liv. Ett mer innhållsrikt liv med scheman, tider, söndagsångest och morgontrötthet. Men också den underbara känslan av att tillhöra något, att vara delaktig i en grupp igen. Att kunna uppskatta helgerna och all annan ledighet på ett bra sätt  och inte bara ta tiden förgivet. Jag vet hur mycket jag kommer hata väckarklockans bisarra läte men också hur mycket bättre det kommer kännas att ha vetskapen om att jag gör någonting nyttigt med dagarna. Det bästa av allt kommer vara känslan av att ha hittat det, att ha startat en utbildning och veta att man blir något, blir någon.  


It´s a hard work work

Dagen har spenderats på 57:an. Bemanningsenheten hörde av sig 06.25 i morse och ville att jag skulle vakna. Tjoho, javisst sa jag och hoppade upp. Piggare än normalt.
Jobbade till 16.00, utan huvudvärk! Måste berott på att jag inte behövde stressa dit och hann äta frukost innan jag gick. Camlla jobbade dessutom i dag vilket var nice, någon i ens egen ålder som inte bara pratar småbarn och köksgardiner oO

I morgon är min sista lediga vardag innan skolan börjar. Woohoo åt att skolan börjar! Inte lika mycket woohoo åt att sovmornarnas tid är förbi.
Jag är n e r v ö s  för skolan nu, men shit vad kul det ska bli! Hoho =D

Helgen som gick var mycket bra. Harrys i lördagskväll var skoj och intaget av alkoholhaltiga drycker stort. Träffade på Lovisa där inne, så klart, vilket var riktigt kul. Saknar henne och vår galna jobbsommar rätt ofta actually.. 
Annars har helgen varit lugn och mysfaktorn har varit näst intill på topp:)
 


Lördag.

Jag har färgat håret i dag, mörkbrunt igen. Det blev bra kanske aningens mörkt men det  bleks alltid efter några dagar. Helst skulle jag vilja ha blonda slingor i det mörka så där som jag hade förra året. Den kontrasten är jäkligt snygg kan jag tycka. Ska nog fixa det snart..eller när jag gått i skolan ett tag=)

I kväll är det Harrys som gäller=) Det ska bli skoj det. Hoppas att det är mycket folk och folk man känner, då är det som roligast.
Mamma lagar en av mina favoriträtter här, Wook med ris. MMM! Det ska jag äta först, innan förfesten hemma hos Elin.


- - - - - - - - - - - - - - -
Mitt hjärta slår för dig.

Huvudvärk

Usch i morse blev jag inringd på jobb. Jättetacksam över att jag får jobba, verkligen. Men det finns förtillfället inte mycket som retar mig mer än att bli väckt och uppkörd på mornarna. I morse, tio över sju, skränande min hemska telefon. Yrvaket och med mycket sömndruckenröst lyckades jag få fram ett svagt jaaa jag kan ta den tiden..tio sekunder senare ångrade jag mig som alltid och lyckades få ur mig diverse fula ord.
Dagen flöt på ganska bra i alla fall, jag hade dagstugan vilket är rätt slappt + att man slipper dötid när man verkligen bara sitter och är onyttig. Tyvärr slutade hela jobbpasset med att jag drabbades av e x t r e m huvudvärk. Med nöd och näppe släpade jag mittt tungahuvud hem, tryckte i mig två ipren och gick och la mig i ett kolsvart rum. Men icke. Huvudvärken är tydligen här för att stanna. Dock aningens mildare nu, efter tre ipren.
_________
I dag kom sms:et om att mina HM-kläder har anlännt shoho! Jag ska hämta dem i morgon. Hoppas att de passar och att de är lika fina som i katalogen=) 
Min tonyandguy hårfön ska också vara på väg nu=) Ujujuj

Längtar

Åh fick just ett efterlängtat brev från skolan. Schema, kursplaner och förteckning över kursmaterial.
Hoho vad kul det ska bli!  Ihh, jag vill börja idag tack =)
____________________

Den här känslan, mm underbart! =)
Fjärilar <3

_____________________
Jamina och jag åt chips förut..för många chips. Vi kände oss väldigt fläskiga..
Men jag har kompenserat det onyttiga intaget nu genom att stoppa i mig en multivitamin- & mineraltablett. Jag tror det hjälper.




Nyårsafton

Nyårsafton i går. Trevlans. Vi åt trerätters och det var väldigt gott. Till förätt blev det tortillas med chevreost, parmaskinka, ruccula och honung. MMM. Huvudrätten bestod av färsk pasta, sparris, stekt kyckling smaksatt med färskdragon och mozarella, och en gräddsås med parmaskinka. MMM.  Till efterrätt hade vi skivad mango och hallon i ugn toppat med smällt vitchocklad. MMM=)  Väldigt gott allting, blir hungrig bara av tanken på det..=)

     
             



Kvällen var lyckad. Vi tog oss in till torget lagom till tolvslaget där Hanna plockade fram skummpan. Vi räknade ner, för tidigt, och skålade i pappersmuggar med öra. Det var lyxigt:)  Sen vidare till Harrys. Där var garderobskillen skapligt trög och försökte lura mig på pengar. Som tur var visste jag hur mycket man betalar och vad jag hängt in..vilket grabben hade some problems med hrmf..två gånger.. Hur som helst, det blev en rätt galen danskväll. Jaminas bror joinade våra knasiga rörelser vilket  var skoj. När harrys stängde gick jag hem i sällskap av Emma. Hade fruktansvärt ont i mina fötter efter att ha dansat konstant i över en timme i mina nya högklackadeskor, men det var det värt:) Tack flickor.

             


___________________
Just hemkommen från en trevlig fika hemma hos Elsa. Det var mysigt. Elsa hade bakat goood sockerkaka med blåbär. Jag är vanligtvis måttligt förtjust i sockerkaka men den här var mmmm:)

_______________
Någon är så söt=)