Påskhelgen

Hoho här sitter jag i köket måndagen den 24 mars, och snön vräker ner där ute. Jag äter saltlakris från ett kvarglömt påskägg och det känns verkligen som söndag. Trots långledighet känns det som tiden bara sprungit i väg, har ändå hunnit med en hel del sen sist. Torsdagkvällen till ära anlände familjen Märak. Det blev en lång kväll eftersom min rumskamrat Misi är en nattuggla i sina bästa tonår. Mysig är hon, min lilla Misa. På fredagen bar det sedan i väg efter mycket om och men upp till Stockholm. Där vi bara chillirillade resten av dagen. På lördagen åkta jag in til stan och mötte upp Emma och vi knallade runt på stan en sväng. Hanna gjorde oss sällskap efter en stund liksom Elin. Jag hittade tro det eller ej en hel del i affärerna och det blev inte heller alls särskillt dyrt. Jag köpte en lång oversize kofta, en grå kofta, en svart kofta, en t-shirt, ett linne med tryck, ett vitt linne och en väska allt som allt kosta det typ 1000 spänn! Det är vad jag kallar för festliga kap. På kvällen joinade systrarna sis oss och vi käkade middag och myste. I går traskade jag Hanna och Andres bort till Götgatan där vi insåg att inte allt för många affärer hade öppet eftersom det var röd dag x 2. Men ett besök på Monki och ett par vårskor och en kuvertväska var i mina ägor för endast 240 riksdaler. Cheep sunday woho. Efter den lilla shoppingrundan bar det av hemåt. Här väntade Märakfamiljen med nyheter om att de kvällen innan hade inträffat en eldsvåda på vårt matbord. Ett ljus hade ramlat ner från ljuskronan i taket och det hade fattat eld i duken och i bordet. Men som tur var kände David precis i rättan tid ett sug efter sitt snus som han glömt just där på bordet och kom precis lagom in och kunde släcka branden. Scrary. På kvällen tog Linnea, Mi och jag oss en promenix i kylan och efter maten åkte jag och Mi och hyrde en småtöntig film som vi kolla på. I dag tog vi oss en till promenad fast i snöblasket och nu precis innan de tog sitt pick och pack och lämnade oss klippte jag Misan med en slö papperssax. Det gör jag aldrig om, först nu fattar jag hur skarp min riktiga sax är.
I kväll ska jag träffa gullen och njuta av hans mysigaste sällskap och sen så är påsken slut.

Skärtorsdag

I dag har det varit full rulle på jobbet, slog mitt egna rekord i antalet kunder : ) Körde till och med två kunder på en gång och kännde mig så där lagom stirrig men det funka. I går satte jag ett löshår som blev så himla fint så nu är jag svinsugen på lite löshår..undra om jag kan övertala carina om att vår ettårs elev ska sätta på mig som träning? Jag satte ju faktiskt på henne en gång..

I morgon blir det förmodligen Stockholm. Har haft sån jäkla beslutsångest, fattar inte vad det är med mig velar bara fram och tillbaka. Men nu tror jag i alla fall att jag har bestämt mig för´t. Och precis nör jag bestämde mig fick jag typ en böld i halsen som stör mig.. orka bli förkyld igen liksom.
Kollade i alla fall kontot nyss med och jag har hör och häpna faktiskt råd att shoppa litelitelite och då är det lätt värt att åka till stockholm för att göra det. Ny lön kommer ju trots allt på tisdag igen. Dessutom kan det vara skönt att komma i väg lite och jag har inte varit där på ett tag heller.

Godishusets barn hade föresten fått vattkoppor så jag slapp klippet där i måndags. Nu är det skjutet på framtiden, igen..hehe.
I tisdags var Elin och jag hos Fanny och gosade med hennes lilla bebis. Så jäkla gullig unge, hon skratta massor och var pigg och vaken mest hela tiden. Hoppas jag får en sån bebis någon gång i framtiden.

Nu är jag hur trött som helst men sitter mest uppe bara för Linnéa och familjen kommer hit snart och jag tänkte vara lite social och säga hej i alla fall innan sängen tjatar allt för mycket efter mig.

Ny vecka

Så var det måndag ännu en gång, helgerna går alltid så fasligt fort..
Jag som verkligen trodde att det höll på att bli vår...så drabbas södra sverige av snökaos. Hm..men mamma säger att om det är en riktigt varm vår så brukar sommaren bli så där och om det är en mild vinter brkar det bli en kall sommar. Så det kanske egentlign bara är positivt med snö i nu? eller?
Är ledig i dag som de flesta andra måndagar. Ska träffa elin sen när hon har varit på facket, får se vad vi gör med den här dagen. Måste ner till salongen sen med och hämta mina saxar, har ju gått och lovat att klippa hon på godishuset. Det finns bara en som kan råka ut för sådana knasiga grejer och det är jag som aldrig kan säga nej. Emma ska som tur är med till det turkiska hemmet och dricka turkiskt te och prata turkiska medan jag klipper henne fort som attan. Stackarn, hon är ju jättetrevlig men jag gillar egentligen inte att klippa hemma, oftast är det dåligt ljus och man får stå så konstigt när man inte har någon riktig kund- eller  frisörstol. Vi vet inte ens hennes namn och något pinsamt att efter typ tusen besök på godishuset och typ lika många pratstunder med henne fråga, ehm föresten vad heter du?

Min söndagkväll var mysigast på länge.

Nu blir det duschen.

Saturday nightlife

Jo men roligare lördagar har man ju varit med om. Folket är antingen bortresta, jobbar eller är allmänt dissiga mot mig. Så jag fick en härlig lördag med ett besök på maxi som the big happening for the day, eller nej det är ju trots allt melodifestivals final i kväll och den ska ses med stor glädje i ensamhetens hus. TIll och med mina föräldrar valde att överge mig för Salstersvik denna helg.
Dem sista timmarna har spederats till sammans med nya Elle-tidningen som inhandlades på maxi, en godispåse och min kära dator. Ska snart se om jag kanske ska hjälpa min bror lite med maten, har mina aningar om att dem egentligen tänkt att ha en duokväll här med middag och tvmys men jag hissar flaggan i topp och rullar in som tredjehjulet. Med det slipper jag också att rent fysiskt sitta alldeles alena trots att jag inombords känner den bitterljuva ensamheten.
I morgon är det söndag och för första gången på evigheters evighet så kan jag ärligt säga att jag längtar dit. Söndagar är annars mina hatdagar. Men i morgon är det en bra söndag för mitt gosigaste sällskap kommer hem :)

Åh! Just det, vår häck ute på tomten har fått massvis med små gröna knoppar och det kikar försöktigt fram små ärtigt gröna, sköna blad : ) Jag tror det är vååår!

begin to hope

I dag när jag slutade jobbet klockan sex var det ljust ute och när jag promenerade hem kvittrade fåglarna sånt där  vackert kvälls-vår-kvitter. Liksom en smäll i ansiktet av ett rent lyckorus.



Saknar och längtar som en tok.


In to the sky

Nu är man hemma igen från en vecka i Sälen. Otroligt skön vecka, mestadels bra väder, massvis med snö, härlig skidåkning, trevligt sällskap och mycket vila. Emmeli och jag förstod oss inte på det där med after ski, man måste nog ha typ superkrafter för att palla med något sådant efter ihärdigt åkande:)
Jag är mäkta stolt över att vi faktiskt åkte två svarta pister, eller ja i alla fall tog oss ner på något graciöst vänster.. synd att ingen filma första åket ner, hehe, det hade nog vait en tillgång i dag.
Nästa gång jag besöker något fjälligt landskap ska jag prova på snowboard har jag bestämt mig för. Det ser för jäkla kul ut och dessutom ser man cool ut :)




Idag har jag varit på jobbet från nio till fem och bara tränat gesällprov. Jag har stått och gjort fönvågor typ hela dagen. Jag hatar fönvågor egentligen, när vi gick i skolan var det verkligen det värsta läraren kunde säga at vi skulle göra. För det första blev mina vågor alltid misslyckade och mitt fönvågssjävförtroende slogs i botten gång på gång och för det andra fick man alltid en så härlig huvudvärk när femton pers ställde upp med varsina varma högljudda fönar i ett minimalt rum med dålig luftkonditionering. Därför har jag totalvägrat fönvågor ett bra tag nu. Men i dag tog jag mig samman och jäklar vad bra jag hade blivit på fönvågor plötsligt! Nu är jag nästan lite av en expert på området. Så när mitt gesällprov går av stapeln i oktober 09 kan ni kanske själva räkna ut hur bra jag kommer vara:)

I går åkte Jamina, Mattias och jag till Ikanohuset, jag hade längtat efter en shoppingtur där länge. MEN som vanligt så slår fenomenet "har-man-pengar-hittas-inget" in. Jag har insett en sak och det är att jag är dålig på att shoppa. Jag är snål och sätter begränsningar för mig själv hela tiden. Därav mina garderobsbekymmer. Jag har klurat på det här nu och kommit fram till att om jag köper ett nytt plagg varje vecka så borde garderoben snart vara normal igen. Och om jag går in i varje affär med den positiva iställningen att allt som hänger där inne säkerligen sitter som en smäck på min oemotstånderliga kropp så borde jag tillsist i alla fall hitta något som faktiskt passar.


Kan du komma hem någongång så jag får mysa sönder dig.